Folkracearkivet | 090509

Folkracearkivet - www.folkracearkivet.se - den 9 Maj 2oo9.

Jaha, då har jakten börjat på allvar. Eftersom det blev lungt i helgen tänkte jag sätta mig ner och ringa runt lite bland nummren jag sökte fram i veckan. Chansade på att ringa Mats Pettersson igen. Höra om han hade kvar något av de gamla filmerna. Jodå, Mats svarade och vi pratade i en lång stund om allt vad Folkrace innebär. Eventuellt kunde det finnas lite gamla filmer kvar från tiden då han drev MP´s Motorvideo i Finnerödja. han berättade att det fanns ca 250 olika VHS kasetter! Tänk att få sätta igång ett nostalgimaraton med dom filmerna i videon! Vi pratade ett bra tag och Mats fick mitt namn, nummer och hemsideadressen. Hoppas verkligen på positiva besked från Mats! Får även tacka för en jättetrevlig pratstund!

Planerar ävn en liten kul uppdatering på sidan nu under kvällen. Tema Trubbnosar ska det bli. Finns bilder på Björne Lundbergs Saab 93 från 1957 som är välldigt sevärda! Samt lite bilder från Eskilstuna 1982, Norrköping 1983 och en bild på 93:an från Gävle på 90 talet.
Såg även en kul grej i anmälningslistan till Folkracefestivalen i Motala i sommar. Uffe Arwidsson, KS Klippan är anmäld i en Saab V4 -62! Hoppas det är en gammal häftig trubbnos! Då sponsrar Folkracearkivet med startavgiften, Uffe!

Har du något Folkracematerial liggandes som Folkracearkivet kan få låna och scanna in? Jag kan scanna in bilder och dokument, scanna fotonegativ till datorn samt föra över VHS kasetter till DVD. Hör gärna av er om ni har något material!
Rikard Sandberg  - 
www.folkracearkivet.se  -  [email protected]  -  0142 - 571 33


Mats Pettersson, Laxå MK, Volvo Amazon gasar friskt på Rejmesracet 2oo4.
Mats har åkt ca 40 tävlingar med bilen under 10 års tid. Mats var och tittade på första provtävlingen i Västerås 1981 och åkte direkt hem och byggde en bil. Premiären skedde i Fagersta några månader senare. Bland de stora meriterna finns en A-Finalplats från Folkracefestivalen i Motala 1982! I början på 90 talet gjorde Mats ett uppehåll i körandet och drev MP´s Motorvideo. Folkracearkivet tackar för en trevlig pratstund på telefon!

Foto: Rikard Sandberg, Strålsnäs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0