Folkracearkivet | 090512

Folkracearkivet - www.folkracearkivet.se - den 12 Maj 2oo9.

Ytterligare några dagar har gått i materialjakten. Än så länge har jag mest letat telefonnummer, adresser och mailadresser. Läst fler gamla annonser om Folkracefilmer i tidningar och fått fram lite info.
Tyvärr verkar många nummer vara borttagna eller ändrade genom åren. Har hittat många gamla goa filmer man skulle vilja ha tag på där man inte hittar någon som har de nummret som är angivet i annonsen. Det gör ju sökandet lite svårare. Men några ljuspunkter har det blivit i alla fall! Här kommer några av dom:

- Har äntligen fått tag i ett nummer till Jonny Persson utanför Falköping! Stort TACK Santosh för infon! Ska ringa Jonny nån dag i veckan å höra om han har några roliga bilder kvar från det glada 80 talet.

- Hittade en annons på film från Skenefestivalen 1983. Efter lite forskningar på nätet fick jag fram att det var Jonny Ragnarsson i Kinna som sålde filmerna. Jonny är en bror till Ronny Ragnarsson som satt i Folkraceutskottet innan Janne Lönnmark tog över. Får ringa Jonny nån dag å höra om något av det finns kvar. I övrigt fick jag ett tips en gång att Skene MS hade massa gamla bilder i klubbhuset. Massvis av gamla Negativ oxå. Jag har mailat lite folk i Skene MS men har inte fått några svar alls än tyvärr.

- Måste få tag på Jerry Lindbergh! Fotograf och skribent på gamla IB Motorsport. När den tidningen hade sina glansdagar. Alltså minst 2 sidor Folkrace i varje nummer. =) Jerry var i Motala 1996 och fotade. I reportaget fanns en bild på Claus A Brååthens VW Bubbla som gått i Rallycross i Norge. Bilen gjorde väll ingen succe på banan direkt. Båda drivaxlarna gick av på startplattan så bilen körde inte en meter. Men 184 anbud blev det ändå! Den bilden skulle vara kul att få tag på!

- La ut lite bilder på Björne Lundbergs Saab 93 på Saab Klubbens Forum. Fick väll inga större tack för de fina bilderna precis men ja blev heller inte mordhotad för att lägga ut sånna bilder på en sönderkörd Saab 93 på ett Saabforum. =) Fick faktiskt fram att en kille i Skåne haft bilen ett tag så nu blir det att forska lite i det oxå. Frågade killen på Forumet om han hade nån kontakt med den bekanta och om han hade bilder eller film på den. Vi hoppas på något positivt besked.

- Planeringarna inför sommaren börjar ta fart. Hur ska man kunna marknadsföra Folkracearkivet så flera blir intresserade av Folkracens historia? Sätta upp lappar på anslagstavlor? Be speakern prata lite om Folkracearkivet? Kanske fixa en liten utställning med häftiga bilder på de udda och roliga bilarna? Ja, ideérna är många. Men kommer du på något som kan hjälpa Folkracearkivet uppåt så hör gärna av er!

Har du något Folkracematerial liggandes som Folkracearkivet kan få låna och scanna in? Jag kan scanna in bilder och dokument, scanna fotonegativ till datorn samt föra över VHS kasetter till DVD. Hör gärna av er om ni har något material!
Rikard Sandberg  - 
www.folkracearkivet.se  -  [email protected]  -  0142 - 571 33


Denna gamla Volvo 145 kördes av ingen mindre än Dubbla Europamästaren och
Flerfaldiga Svenska Mästaren i Rallycross, Lasse Larsson, Skene MS!
Tycker bilen ser en aning sliten ut. Måste gått hårt till på senaste tävlingen, Lasse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0